Cześć, dzisiaj przepis na zupę która zażyczył sobie mój mąż. Podobno przepyszna. Ale ile ma kalorii to ja nie chce wiedzieć ;)
Potrzebujemy:
- 2 litry bulionu drobiowo-warzywnego
- 300 g pieczarek
- 6 dużych podłużnych kostek serków topionych śmietankowych
- 200 ml. śmietany 18%
- 2 cebule dymki ze szczypiorem
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie,
- 100 g tartego sera żółtego
- grzanki
Wykonanie:
Pieczarki, czosnek i cebulę kroimy drobno i podsmażamy na oleju lub oliwie na patelni z przyprawami.
Bulion podgrzewamy i rozpuszczamy w nim serki topione.
Dodajemy pieczarki do zupy mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku i gotujemy jeszcze na małym ogniu koło 20 minut.
Dodajemy śmietanę, szczypior, zioła prowansalskie i gotujemy kolejne 10 minut.
Dodajemy starty ser.
Podajemy z grzankami.
Smacznego :)
Brak komentarzy